Sokáig vártuk az igazi meleget, de most eljött. Onnan tudjuk igazán, hogy nagyon meleg van (már persze a hivatalos időjárás-jelentéseken kívül), hogy az egyébként rendkívül élénk, hangos és állandóan mozgásban levő varjak (vagy csókák? - nem tudjuk, lényeg, hogy az otthoni dolmányos varjakhoz nagyon hasonlító intelligens madarak) most már naphosszat tátott szájjal állnak a fák árnyékában és meg sem mozdulnak. Ez tapasztalataink szerint akkor van, mikor 45 fok fölé megy a hőmérséklet. Nehéz elmondani, hogy ez mennyire meleg, amikor az ember kilép a légkondicionált autóból leginkább úgy érzi, mintha egy hatalmas kemencébe lépne be. Főleg mikor az aszfalt és az épületek megsokszorozzák a meleget.

A meleg ellenére Peti fiammal muszáj krikettezni. Ez teljesen visszaigazolja azt, amit a Bajnokok Ligája krikett-megfelelője alatt gondoltunk, bármennyire is inaktív sport a krikett, már csak az is nagy teljesítmény, hogy valaki a 40+ fokban 2-3 órát áll a tűző napon. A Indian Premier League pont a létező legmelegebb időben van ugyanis, április-májusban. Idén kilenc csapat indult, akik négy meccset játszanak egymás ellen oda-vissza alapon, ez az úgynevezett alapszakasz. A győztes kap két pontot, ha eső miatt elmarad a meccs (vagy döntetlen), akkor mindkét csapat egyet-egyet. Aztán az első és második helyezett játszik egymással, a meccs győztese egyből a döntőbe kerül. A vesztes pedig a harmadik-negyedik helyezett meccsének nyertesével játszik a döntőbe kerülésért. Nekem kifejezetten tetszik ez a lebonyolítás, szerintem elég nagy valószínűséggel tényleg a legjobb csapat nyer. Nincs könnyebb meg nehezebb ág, és ha valaki nem a legjobb volt az alapszakaszban, akkor is van esélye nyerni. Ez most majdnem így is történt, a tavalyi bajnok Cheannai Superkings, ugyanis csak óriási szerencsével jutott be a rájátszásba (három csapat is megelőzhette volna, de mindegyik kikapott az utolsó fordulóban – az egyik pont a tökutolsótól) és végül a harmadik és a korábbi első helyezettet is legyőzve bejutott a döntőbe. Ott azonban kikapott az alapszakasz második helyezettjétől (Kolkata Knight Riders, ha valakit érdekel). Elnézve a játékosokat mondjuk a csennáji stadionban 42 fokban és 92%-os páratartalomban, azt állapítottuk meg, ez akkor is nagy fizikai teljesítmény, ha csak a legritkább esetben kell futniuk. Akkor is szakad róluk a víz, mikor csak egy helyben állnak.
Idén is eljöttek Peti barátai megnézni a döntőt. A véletlenek miatt ez idén ez kicsit nehezebb volt mint tavaly, ugyanis egybeesett az iskola utolsó hétvégéjével. Ebből következően Peti pénteken és szombaton is egy-egy barátjánál aludt, majd vasárnap nálunk aludtak a fiúk. A korábbi napok rogramjaiból következően a gyerekek elég fáradtak voltak, nem volt könnyű figyelniük a meccsre.
Petinek közben véget ért az úszásedzés egy háziversennyel, ahova egy helyi iskolát hívtak meg ellenfélnek. Peti 50m gyorsban, háton és 100m vegyesen indult el. A 100m vegyest meg is nyerte, elsősorban mellúszásának köszönhetően, ahol úgy hagyta állva a mezőny többi tagját, mint Gyurta Dani a VB-n. A végén még egy 4x50-es gyorsváltót is úsztak vegyes csapatokban, Peti és a mi sulink legjobb gyorsúszója két közepesnél rosszabb úszót kapott (de legalább végig tudták úszni az 50m-t ez nem minden esetben volt egyértelmű), de így is ők nyertek. Jól sikerült az egész rendezvény, csak mi szülők főttünk meg saját levünkben a lelátókon.
Szerző: zdyzs  2012.06.04. 14:37 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása