Szó szerinti fordításban (azért ilyen nyögvenyelős a mondat) idézem az egyik helyi újságot a tegnapi időjárással kapcsolatban:

„Az eső és a felhős ég levitte a város hőmérsékletét kellemes 32,8 Celsius fokra

A cikkhez mellékelt kép aláírása: „Itt az idő ünnepelni: a fiatalok élvezik a hűs időt a fővárosban.”

Kis hazánkban ilyenkor a legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelik el, hiszen a napi középhőmérséklet egészen biztosan meghaladta a 27 Celsius fokot (forrás HVG.hu).  Bár az indiai cikk nem írja konkrétan a napi középhőmérsékletet, de az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet 28,8 fok volt, azt hiszem, nyugodtan feltételezhetjük.

Persze minden relatív, három hete még 46-48 fok, három napja pedig 41-42 volt, ahhoz képest a 33 az hűs. És tényleg, már mi is annyira hozzászoktunk a meleghez, hogy ha „csak” harminc fok van, akkor már elgondolkozom, hogy ne hosszúnadrágot vegyek-e fel hétvégén. De azért azt gondolom egy kicsit túllihegik manapság otthon a meleget. Ahelyett, hogy örülnénk neki, végre nyár van, mindenkit ijesztgetnek. Pedig teljesen elviselhető ez a hőmérséklet, ma például egész nap a piacokon voltunk 34-35 fokban. Melegünk volt, nem állítom, hogy nem, de simán túléltük. 

Szerző: zdyzs  2013.06.15. 12:54 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása