Ma végképp nem sikerült 11 előtt a géphez ülnöm, mert egy halál unalmas fogadáson kellett részt vennem. Pedig rutinosan több mint fél órás késéssel érkeztem, így is túl korán értem oda.  Csak kb .15 vendég  volt, a többiek jóval utánam érkeztek. Nem csoda, hogy a vacsorát csak fél tízkor kezdték el felszolgálni (8-ra volt meghirdetve a rendezvény.) Ráadásul vegetáriánus és alkoholmentes fogadás volt. A zöldségekkel semmi bajom, mert itt Indiában olyan mérhetetlen változatosan és ízletesen tudják elkészíteni, hogy simán megvagyok vele, de egy-két gin&tonic nagyon jól esett volna, annak érdekében, hogy el tudjam viselni a teljesen ismeretlen és érdektelen emberekkel való beszélgetést abszolút érdektelen és ezerszer agyontárgyalt témákról - mióta van Indiában kedves? Hogy tetszik itt? (erre persze kötelezően azt kell válaszolni „fantasztikus, gyönyörű, ennél szebb és jobb és felemelőbb és kulturáltabb hely nincs is a világon” – más válasz esetén látszik, hogy a kérdező megsértődött.) Mit sikerült megnéznie? -  Brrrr, a hideg kiráz ezektől. De így is elég jól viseltem, hiába no, csak ragadt valami rám a két és fél év alatt. Nem is lehetne megmondani rólam egy-egy ilyen alkalomkor, hogy mennyire utálom ezt a jópofizást. Sőt, ha látnátok, azt hinnétek, hogy direkt élvezem. De valójában nem. Mégis muszáj, hozzá tartozik a munkámhoz. És persze bármennyire nem kedvelem, mégis jobb, mint puszta kézzel latrinát pucolni (amit kb. egymillióan csinálnak itt Indiában, lsd itt.). Nincs is jobb hely Indiánál, arra, hogy perspektívába helyezze az ember saját nyomorát. Mindenkinek ajánlom két hét eltöltését itt, aki azt gondolja, hogy neki rosszabb már nem is lehet.

Ma egyébként 10 fokkal hidegebb volt mit tegnap. Egy nagy porvihar (részletesebben itt) miatt tegnap alig lehetett látni Delhiben, és éjszaka is 14-15 fokra hűlt le a levegő. Csak nem akar jönni az igazán meleg idő!!!!

Szerző: zdyzs  2012.03.21. 19:48 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása