Ma olvasom az Napi online-ban, hogy "Az arab tavasz után itt az indián nyár?". A Reuters szerint ugyanis Indiában olyan zavargások vannak mint amilyenek az arab világban voltak. Nagyon meglepett, hogy egy ilyen híres és (eddig) objektívnek tartott hírügynökség hogyan írhat ilyet.

1. India demokrácia, semmiben nem hasonlítható az arab világ diktatórikus, elnyomó rezsimjeihez.
2. A mostanihoz hasonló demonstrációk teljesen mindennaposak, hozzátartoznak az itteni demokrácia működéséhez.
3. Hazara már lassan egy éve küzd vélt vagy valós (kinek - kinek vérmérséklete szerint) igazáért, májusban a mostanihoz nagyon hasonló demonstrációk voltak.
4. Szerintem nulla az esélye annak, hogy az események az arab tavaszhoz hasonló erőszakos eseményekbe torkolljanak, a demokrácia keretein belül fogják megoldani a kérdést. Ez persze nem zárja ki a zavargásokat, de azok mindennaposak itt.

Az egyetlen amiben igaza van a cikknek, hogy a lakosságnak tele van a hócipője a mindent átszővő óriási mértékű korrupcióval.

SEMMI hasonlóság nincs az arab tavasz eseményeihez. (többek között nem fragmentált fiatalok szerveződése mint azok voltak, hanem egy öreg faszi kampánya) Csak a szenzációhajhász, leegyszerűsítő média láthatja így. A szomorú, hogy ez nem a BLIKK-ben, vagy a News of the Worldben jelent meg, hanem a Reuters írta. Ezek szerint ott is kevés már az igazi újságíró.

Szerző: zdyzs  2011.08.18. 13:44 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása