Ma vagyunk itt két hete, hamar visszaszoktunk az itteni életbe, főleg, hogy a múlt héten elkezdődött a gyerekeknek az iskola. Bár ez első hetek mindig izgalmasabbak – új osztálytársak, új tanárok, meg kell találni, milyen sportra járnak a gyerekek – azért mégis kezd visszatérni a mindennapi rutin. Közös reggeli, gyerekek iskolába el én meg úszni, aztán jön a munka. Ez most leginkább a konzuli teendők ellátásából áll, főleg vízumkiadásból. Azért amennyit az időm engedi az „igazi” munkámmal is foglalkozom. Zsuzsi is lassan visszatér a megszokott kerékvágásba. Leginkább az iskolai szülői munkaközösségben dolgozik (ami itt sokkal komolyabb szervezet, mint otthon), ő felel az évben megrendezésre kerülő programokért. Most éppen az év elején megrendezésre kerülő koncerttel egybekötött „ismerkedési estet” (jobb híján hívtam ennek persze) szervezi, ahol a tanárok és a szülők össze tudnak futni beszélgetni.

Semmi említésre méltó nem történik velünk, éljük a hétköznapi életet a monszun közepette. Ahogy tavaly is, ez azt jelenti, hiába van 32 fok, semmi nem szárad meg rendesen. Ráadásul mikor esik (mint például ma), akkor csak 26-28 fok van. Ez azért jó, mert nem rohad le rólunk a hosszúnadrág, amit ha kint ülünk (egy jól fedett helyen) szúnyogok ellen ilyenkor késő délután már ajánlatos felvenni. Mi nagyon élvezzük ezt a párás meleget.
Apróbb kis érdekességek történnek csak velünk, mint az egyik este, mikor Glee-nézés közepette arra lettem figyelmes, hogy a fal mellett két szürke golyó halad viszonylag sebesen. Már máskor is találkozunk az itt nagyon gyakori indiai házi cickánnyal – amely egyébként a legnagyobb cickányfaj a világon (az afrikai elefántcickány ugyanis szorosan véve nem a cickányok családjába tartozik) – amit a helyiek csucsundernek neveznek. Eddig csak a konyhában láttuk, most viszont a nappaliban vonultak a fal mellett. Persze rögtön nagy felfordulás lett úrrá a családunkon, próbáltuk volna kiterelni őket az ajtón. Ez őket egyáltalán nem zavarta, szép tempósan, de egyáltalán nem sietve futottak a fal mellett végig. Így jellemzően a bútorok alatt voltak, de mikor kibukkantak, kiderült, nem is két állatról van szó, hanem egy nőstényről, amelyet két kicsinye követ szorosan. Mint a cickányoknál általában, a kicsik belekapaszkodtak anyjuk farkának tövébe és úgy kígyóztak végig a szobán, majd a konyhán, végül az hátsó ajtónk alatti valószerűtlenül apró résen el is távoztak, mint akik jól végezték dolgukat. Gondolom ott is jöttek be. Csak remélni tudjuk, hogy mielőtt mi megláttuk őket, elfogyasztottak néhány csótányt!!
Nos ez volt a legnagyobb esemény az elmúlt héten, azon felül persze, hogy a gyerekek megkezdték az iskolát.
Szerző: zdyzs  2011.08.15. 19:27 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása