Már régóta meg akartam írni azokat a kis szórakoztató apróságokat, amelyeket érdemes veletek megosztani, de valahogy soha nem volt rá idő. Most itt az első.
Nos, lányaink nagy erőkkel (khm, khm) tanulják a hindi nyelvet. Heti két óra, ezért aztán csodákat nem várunk. Ráadásul, mintha a tananyag is egy kicsit poros lenne. Nézzük csak mit is tanultak a lányaink rögtön az első héten, a „legfontosabb kifejezések” címszó alatt.(2009-es dátummal ellátva!!!) Gondolom mindenkinek a fejében megjelennek saját nyelvtanulásának kezdetei:
Engem XY-nak hívnak. Merre van a kijárat? Hol találom a WC-t? Kérek egy pohár vizet/sört/pálinkát. stb. Ehhez hasonlók is vannak a listában, de számos kuriózummal is találkozhatunk. A három legbeszédesebb:
„Please call for my carriage” azaz: Hívja a hintómat!
„Clean it properly” – Tisztítsa meg rendesen!
És a legszebb: „Pull of my boots” - Húzza le a csizmámat
Na igen. Mire másra is lehetett szüksége egy angolnak itt Delhiben hindiül, mint a szolgák vezényszavaira. És a mai napig ez a British School-ban a tananyag.
Szerző: zdyzs  2009.11.11. 03:22 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LErika 2009.11.15. 21:45:53

Hát ezen most nagyon jót szórakoztam! Hiába, biztosan nehéz az angoloknak leszokni arról, hogy India már nem az ő gyarmatuk...:))
süti beállítások módosítása