Ide már nagyon megjött a nyár. Az újság szerint 7-9 fokkal melegebb van, mint az ilyenkor megszokott. Ez azt jelenti, hogy a legmagasabb hőmérséklet 40-43, a legalacsonyabb 27-30 fok most már jó másfél hete. Ma reggel fél hétkor már 31 fok volt. Ugyanakkor a páratartalom meg nagyon alacsony (14 és 45% között), ezért viszonylag elviselhető a meleg. Persze könnyen beszélek, vagy a légkondicionált szobában, vagy a medence partján ülünk. Ha a tűző napon kellene kapálnom, más véleményem lenne.

Mi mindesetre már nagyon hozzászoktunk a meleghez, ha már csak 35 fok van, az teljesen hűsnek tűnik. Tegnap a medencében való füdőzés közben olyan szél fújt, hogy senki nem akart kijönni a vízből, mert vizes testtel bizony megborzongott az ember. Mondjuk csak fél percig tart a libabőr, mert a szél inkább egy nagy hajszárítóra hasonlít mint hűs fuvallatra, így másodpercek alatt megszáradunk.

Akkor is furcsa volt látni (még ha pillanatokra is) a 40 fokban törülközőbe burkolózó gyerekeinket.

Szerző: zdyzs  2010.04.19. 12:21 2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LErika 2010.04.20. 00:29:13

Juj, itthon meg még ma is csak 10 fok volt... Ez nem ér! :)

Sajo - www.chanceindia.org · http://indiaindia.blog.hu 2010.04.24. 07:50:42

Hát igen, itt Varanasiban meg már 47 fok van napközben. Állítólag 1 hónappal előbb jött meg a nyár, mint szokott. :-(

Sajo'
süti beállítások módosítása