Kb. ezt érezhették Noé kortársai, amikor elkezdett esni. Nem csodálom, hogy villámgyorsan felszálltak a hajóra (milyen elégedett lehetet az öreg, mikor végre kimondhatta az asszonynak: Na látod, hogy meg kellett építeni ezt!) 64 órán keresztül esett az eső, 20-25 perces rövid szünetekkel. Az első 24 órában nem is esett, hanem inkább ömlött. Mindenütt patakok keletkeztek. A helyiek egy részét ez egyáltalán nem zavarta, mentek tovább a dolgukra. Azért akiknek 5 dollárnál drágább ruhájuk volt, azok próbáltak valahogy vigyázni rá, de nagyon kevés sikerrel

Itt mindenki azt mondja, teljesen szokatlan a szeptemberi eső. Most 32-35 foknak kellene lenni és állandó napsütésnek. Ami jól is jönne, mert jelen pillanatban dél van és csak 24 fok. Igaz 94%-os a páratartalom, de fújdogál a szél és egyáltalán nincs melegünk. Sőt. Éjszaka max egy-két fokot megy lejjebb.

De Indiának nagyon kellett ez, mert a monszun időszakban 25%-al kevesebb eső esett mint kellett volna. Emiatt veszélybe került a termés és sok száz millió ember megélhetése (tényleg annyinak). Na ezt most a természet két nap alatt bepótolta, 143 mm eső esett. Ez annyi mint amennyi hiányzott. Persze a gyors csapadék miatt most árvízveszély van, de azért mindenki nagyon boldog, hogy megjött végre a várva várt csapadék.

Paco

Szerző: zdyzs  2009.09.12. 09:07 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása