Ma volt az iskolában a minden évben megrendezett integrált művészeti előadás, amelyen az összes harmadikos, negyedikes és ötödikes gyermek fellép. Képzelhetitek milyen nagy esemény ez minden évben, 360 gyereknek 720 szülője és ki tudja hány testvére van (ebben a suliban fehér holló az egyke – bár ha meggondolom otthon is nagyon kevés volt a gyermekeim osztályaiban). A vezérlő elv az, hogy minél több művészeti ágat használnak fel. Az ének, a zene meg a tánc elég egyértelmű, de minden évben valami mást is belevesznek. Idén pl. videoklipeket készítettek a gyerekek.

Az előadás egy világkörüli utat mutatott be. Egy-egy évfolyam három-három osztálya kapott egy-egy földrészt, ahol kiválasztottak a tanáraik három országot, és azoknak egy-dalát és/vagy táncét mutatták be. Így volt Dél-Afrikából Shosholóza (az AIESECesek tudják mi az), jamaicai tánc acélhordó-dobolással, navahó dal és még sok más. Petiék egy koreai legyezőtáncot adtak elő. Gondolom minden szülő elfogult, ezért nekem ők tetszettek a legjobban. De azért az sokat mond, hogy a 18 előadott dal/tánc közül az övék volt az egyetlen, ahol a közönség a szám közben is tapsolt, nem csak a végén. Eldönthetitek magatok is, itt lehet megnézni. Nem szuper minőség, de talán élvezhető.
Ahogy írtam, idén videoklipeket készítettek a gyerekek, ezek arra szolgáltak, hogy két szám, azaz egyben két ország között átvezetésként szolgáljanak. Minden osztálynak egy ilyen átvezetőt kellett készítenie. Ezek a klipek szinte kivétel nélkül az utazáshoz kapcsolódtak valamilyen módon, Petiéké is. Megint csak elfogultság nélkül mondhatom, hogy az övéké volt a legjobb, mert ez volt az egyetlen video, amelyet megtapsolt a telt ház (mert az iskolai színházban egy gombostűt sem lehetett volna leejteni). Annál is inkább büszke vagyok rá, mert ez leginkább Petinek köszönhető. A video lelkét képező rap betétet ugyanis ő írta. Az Ice Ice Baby ütemére írt egy komplett – a szituációnak megfelelő - versszakot, majd ezt elő is adta. De ez is sokkal jobban érthető, ha megnézitek itt. Ennek még rosszabb a minősége, mert egy videókivetítőt filmeztem, amit aztán még konvertálnom is kellett, de a lényeg szerintem látható és hallható. Szerintem genial. Ha én ezt tudtam volna 12 éves koromban….
Szóval ma rendesen dagadhatott az apai szívem a büszkeségtől. Önmagától is, de a többi szülő visszajelzése csak megerősítette, mindenki aki felismerte Petit, csak szuperlatívuszokban beszélt róla. Ezek azok a pillanatok, amelyeket nem lehet senkinek elmondani, akinek nincs gyermeke. Szerencsére azt sem mennyi lemondással jár egy-két-három (többről nem tudok nyilatkozni) gyermek. Mert ha el lehetne mondani mennyire megváltozik az életed a gyermek születése után, akkor senki nem vállalna. Mert a pozitívumokat még kevésbé lehet megérteni azok átélése nélkül. De szerencsére nagyon kevesen mérlegelik ezt patikamérlegen. Jól ki van ez találva.
Szerző: zdyzs  2012.03.14. 20:24 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása