Hogy ne csak magamról írjak, megosztom veletek, hogy gyerekkori barátom, Csikós Zsolt most éppen Svédországban van valahol a minusz valahány fokban, hóhegyek között. Ez persze nem lenne érdekes, ha nem azért ment volna oda, hogy lábon hazahozzon egy 48 éves Mercedest, amelyet minden pénze (és egy jó adag kölcsön) segítségével megvett. Évek óta a veterán autókba szerelmes, folyamatosan van 3-4 roncs autója, amelyeket óriási munkával összerak. Aztán eladja azokat, hogy vegyen egy, általában teljesen mozgásképtelen ócskavasat. Most éppen egy 48 éves Mercit vett meg. Ez azonban kivételesen tip-top állapotban van (már amennyire egy 48 éves eszköz lehet), még saját erejéből menni is tud. Mivel nem volt pénze trélerre, kiment néhány haverjával és/vagy kollégájával (akik szintén öregautóbuzik), hogy hazahozza. Annyi szerencséje van, hogy a Totalcarnak dolgozik (azaz azzal foglalkozik ami a hobbija - nagy mázlista), így sikerült megoldani viszonylag olcsón az utat egy tesztautóval, meg szponzorokkal. Akit érdekel, azoknak zanzásítva a lényeg itt: http://kreport.blog.hu/2010/03/04/egy_auto_egy_ember_akik_egysegbe_kovacsoltak_az_orszagot

Akinek meg sok ideje van (pl nyugdíjas olvasóink :-), az olvassa el itt az egészet: http://belsoseg.blog.hu/tags/svedorszag_ponton. Apa, neked kötelező, mert 40 éves fotók is vannak benne Kairóról meg Bagdadról, amelyeket még Csikós Tibi készített. Még a legelején az első részben.
Csak azért írtam le, mert egyrészt megesz a sárga irigység, hogy ilyen őrült dolgokra vállalkozik. Másrészt meg büszke vagyok rá. Arra is, hogy megcsinálja amit elhatároz, még ha kicsit őrültségnek is tűnik, meg arra is, hogy közel harminc éve barátok vagyunk. (No meg mivel madarat tolláról, talán látjátok miért is volt bennem is elhatározás, hogy felpakoljam az egész családot és eljöjjünk a világ másik felére.) Ja, külön elismerés Katinak a feleségének, aki még bátorítja is. Jó utat neki hazafelé.

 

 
 
 
 

 

 

 

 

Szerző: zdyzs  2010.03.05. 19:05 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LErika 2010.03.06. 13:42:19

Hajrá Csikós (nem vagyok nyugdíjas, de azért beleolvastam a történetbe), és hajrá nektek is a további látnivalókért és írásokért! Örömmel olvasom!
Puszi!!
süti beállítások módosítása