Néhány szóban elmondanám merre is van Kerala és mi mit is tudtunk róla mielőtt ide repültünk volna. Kerala India délnyugati csücskét foglalja el, majdnem leér a szubkontinens aljáig. Az ország nyugati partján végigvonuló hegység (Nyugati-Ghatok) és a tengerpart között terül el. Ebből következően rendkívül sok csapadékot kap, hiszen a dél-nyugati monszun által erre fújt felhők meg is szabadulnak terhüktől még a hegyek nyugati oldalán. Egész évben jó meleg is van, hiszen közel van az egyenlítő.
Indiai viszonylatban közepes állam, 31,8 millió lakossal, akik egy Dunántúlnyi területen laknak. Hivatalos nyelv a malayalam, nagyon mókás az írásuk.
A területet nagyon hamar elfoglalták az európaiak (portugálok, franciák és angolok), ezért Indiában itt a legerősebb az európai hatás. Itt terjedt el leginkább a kereszténység. Indiában itt van a legtöbb írástudó, de a legtöbb alkoholista is. Azon két tagállam egyike, ahol a kommunisták vannak kormányon.
Az állam iparilag nem fejlett, a mezőgazdaság még mindig a legmeghatározóbb. A hegyekben óriási tea- és fűszerültetvények vannak, a parton pedig sok a déligyümölcs. A turizmus egyre nagyobb szerepet játszik, rendkívül jó adottságokkal rendelkezik. A tengerpart mellett a legnagyobb attrakció az úgynevezett „backwaters”, 900 km-nyi csatorna, lagúna, folyók és tavak.
Mindenki szerint az egyik legkulturáltabb hely Indiában.
Nos, ennyit tudtunk, mikor elindultunk ide. Ebből eddig a meleg, az eső, a sok keresztény templom és a tea már kipipálva, és azt is látjuk, hogy kulturáltabb, mint északon. Na és az ananász meg a banán az eddigi legjobb, amit valaha ettünk. A többiről folyamatosan blogozunk, ahogy csak internethez jutunk.
Szerző: zdyzs  2009.12.30. 18:16 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LErika 2010.01.04. 17:02:20

Érdekes párhuzam: írástudó, alkoholista, keresztény kommunisták... :)

Boldog új évet ott a melegben nektek (én is nagyon szívesen ott lennék)!

Zsuzsi! Azért kérdezem itt a blogban, mert itt biztosan elérlek: megvárjunk a hírlevéllel? Már készen vagyok vele, nem volt nehéz, jók voltak a fordítások. Ha tudsz, írj egy mailt.
Puszi, Erika
süti beállítások módosítása