Talán Indiában van a világ legtöbb vegetáriánusa. Így itt nagy hagyománya van a vegetáriánus ételeknek, külön szavaik is vannak a kaják megkölünböztetésére: veg (ejtsd vedzs) és non-veg. Ezt olyan természetességgel használják mint a „buszt” az autóbusz helyett. Különösen a non-veg szép összetétel. Minden ételre ráírják, hogy veg, sőt külön jel van rá, kis zöld kör egy fehér négyzetben. Ma találkoztunk az eddigi legjobbal: az itt (licensz alatt) gyártott Okocim sör (öregebbeknek ismerős lehet, ez a lengyel „táncos” sör) címkéjén ott virít a veg jel. Hogy mindenki biztos lehessen benne nincs benne állat!!
(Azok megnyugtatására, akik szerint ez azért lehet, hogy tudjuk nem állati eredetű, az összes tejterméken van veg jel. Azaz itt az számít non-vegnek, amiben effektíve van állat. Ismerve a sörökről szóló városi legendákat, lehet, hogy azt jelzik, hogy tuti nincs egér a sörben??? J)
Szerző: zdyzs  2009.12.19. 22:01 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása