Péntek estére meghívtak minket egy Divali ünnepre. Kicsit korainak tűnik, mert maga a Divali ünnep majd csak október 17-én lesz, de ez itt nem zavart senkit, a Dussehra és a Divali között bármikor lehet bulizni

Emlékeztetőül. Dussehra-kor ünneplik az Indaiak, hogy a jó legyőzte a gonoszt. Már az is önmagában egy hetes buli az ország egyes vidékein. Itt Észak-Indiában konkrétan Lord Ráma  - Visnu isten egyik avatárja (a hinduknak ugyanis nem prófétáik vannak, hanem isteneik szállnak le időről időre a földre emberként és segítenek az a többi embernek. Ez is a reinkarnáció egyik formája)- volt az, akinek a feleségét elrabolta Ravana démon, és elhurcolta Lankára (ez Sri Lanka lett később). Aztán Lord Ráma lekaszabolta a démont, és szépséges-szép feleségével szép lassan hazautazott Lankáról (meg ne kérdezze valaki egy Istennek miért kellett szárazföldi úton utazni). Az itteniek, annak érdekében, hogy hazataláljon, sok-sok mécsest meg gyertyát gyújtottak. Ezért lett ez a fény ünnepe. Az ünneplés csúcspontja az, amikor Ráma hazatért, ez a Divali night.

Nos, a fény ünnepének keretében a fogadás/vacsora ahova hivatalosak voltunk, egy kertben volt, amely gyönyörűen fel volt díszítve ezernyi fényforrással. A fogadást egy valószínűleg igen gazdag itteni üzletember adta, mert saját kis kertje kb. akkora mint a Szent István park. Delhinek egy olyan részében van, ahol csupa ilyen ház+óriási kert található, itt ezeket "farmhouse"-nak hívják. Nem kicsit félrevezető a megnevezés, mert mindennek nevezhető az épületegyüttes, csak tanyának nem.

Ahol mi voltunk ott van egy nagy mediterrán stílusú ház, úszómedence (mellette egy légkondicionált, üvegfalú konditerem az összes elképzelhető géppel) és külön egy bulihelyiség, kompletten bárral, discoval. Mivel ennek a befogadóképességél lényegesen több vendég volt, a kertben volt megterítve, ezüst (vagy ezüstözött) tányérokkal és evőeszközökkel, hófehér abroszokon keresztülvetett szebbnél-szebb anyagokkal. Étel pedig annyi volt, amennyivel egy falut el lehetne látni egy hónapig.

A fények mellett természetesen maga a kert is ízlésesen fel volt díszítve, kerti pavilonnal, rengeteg fátyollal és ami talán nekünk a leghihetetlenebb, élő eredeti virágokból készített hatalmas virágfüzérekkel. Elő zene, folyamatos lézershow, tüzijáték stb. Azon gondolkoztunk voltunk-e már hasonlóan fényűző fogadáson, és arra jutottunk, hogy még soha (whisky-ből például a "legrosszabb" a 18 éves Johnny Walker Gold volt). Pedig ennek is biztos ugyanaz az üzleti kapcsolatépítés a célja mint az eddigieknek, ahol részt vettünk. Persze az is lehet, hogy csak minket nem hívtak meg eddig ilyen helyekre...

A lényeg, ami miatt leírtam, hogy vannak számosan itt Indiában, akik nem naponta egy dollárból, hanem valószínűleg napi tízezer dollárból élnek. Ez is India.

Szerző: zdyzs  2009.10.04. 08:07 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása