Indiában az ékszergyártás és kereskedelem a világ minden országánál nagyobb méreteket ölt. Csak két adat: az indiaiak vásárolják a legtöbb aranyat ékszer formájában (nem csoda, minden menyasszonyra kell arany ékszer) és a világon eladott összes csiszolt gyémánt 92%-át Indiában csiszolják. 12 csiszolt gyémántból 11-et itt készítettek! Több mint 2 millió ember dolgozik az ékszer- és gyémántiparban.

Nem csoda, hogy az iparágat tömörítő szervezet elég színvonalas bemutatót szervez sok városban, itt Delhiben is. Tegnapelőtt voltunk megint, mert Zsuzsi nagyon szereti megtekinteni a sok káprázatos ékszert. Én meg szívesen elmegyek vele, ha már megvenni nem tudom, akkor legalább hadd nézze! :-)

A modellek sok-sok elmondhatatlanul hatalmas, de mégis gyönyörű nyakéket, karkötőt, fülbevalót, orrkarikát, felkar-karkötőt, gyűrűt, fejdíszt muttatak be. Ami a legmeglepőbb volt azonban, az az, amit a képen láttok. A sok közepesen mutatós modell-lány között volt egy férfi modell is. Nem csak dekoráció volt (bár Zsuzsi szerint annak is megfelelt, végre látott egy szemrevaló indiai pasit), ugyanúgy az ékszereket mutatta be. Szerintem nincs még egy olyan ország, ahol egy ékszer-bemutatón férfiaknak való ékszerek is vannak! Ráadásul milyenek. Ránézésre egy-egy darab árából komoly luxulakást vehetnénk a Rózsadombon...

Szerző: zdyzs  2011.12.16. 18:09 Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása