Minden nyelvben vannak rendkívül vicces nevek, amelyek hallatán az ember nagyon nehezen tudja a bemutatkozáskor visszatartani a nevetését. Ez itt sincs másképpen, sőt ha lehet mivel a hindit széles körben írják latin betűkkel is, óriási lehetőségek vannak. Két ilyet akarok most megosztani veletek. Az egyikhez egy csipetnyi hindi tudás kell, a másik egészen minimális angol tudással is érthető, mert az angolul üt.

Egy konferencián volt ez egyik előadó egy Kumar Sivalingam. A Siva ugye Síva, a lingam szót meg a blogot olvasó kiskorúak miatt nem fordítom le. Talán legyen elég annyi, a Síva szentélyekben ezeket imádják a hinduk, amelyeket most már szemérmesen Síva „esszenciájának”  vagy "teremtő erejének" hívnak, de a formájukból egyértelműen kiderül, egy kevésbé prűd korban mik is voltak.
A másik név angolul hangzik furcsán. Nem szívesen élnék együtt vele, pedig elég gyakori családnév Indiában. Delhi polgármestere is ezt viseli – Sheila Dikshit. Azt hiszem ehhez nem kell kommentár.
Szerző: zdyzs  2010.08.09. 19:24 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása