Rájöttem, hogy arról még semmit nem is írtunk, hogyan is néz itt egy átlagos napunk. Pedig sajnos abból van a több! No meg nem is egyszerű, így hogy a gyerekek külön iskolába járnak. Még szerencse, hogy egymáshoz is, és a követséghez is közel vannak. Egymáshoz tényleg, egy utca két oldalán, a követséghez csak Delhi viszonylatban (4 km). Az angol iskola nyolckor kezd, és 7:45-re bent kell lenni, ezért a lányok fél nyolckor indulnak. Petinek fél kilencre kell bent lenni, ezért 8:15 körül indul. Végezni sem egyszerre végeznek. Kriszti és Csilla hétfő és szerda kivételével 14:10-kor, Peti 15:30-kor. Csilla és Kriszti hétfőn és szerdán 15:20-kor végez, de - csak hogy ne legen egyszerű - Peti hétfőn a focija miatt 16:45-re van kint a suliból. Pedig fizikailag tényleg egymás mellett van a két iskola. Logisztikailag nem könnyen megoldható feladat. De legalább minden gyerekünk iskolába jár. Hallottunk olyan családról, ahol a gyerek hét hónapig magántanárhoz járt, mert volt helye egyik iskolában sem.
Nekem lényegesen könnyebb eljutnom a munkahelyemre, nagyon komótos sétával akár egy percbe is beletelik. Én kilenckor kezdek, ami addig jól jött, amíg lehetett úszni a medencében, mert miután Peti elindult, én mentem úszni és egy fél óra úszás után pont beértem kilencre. Most kevésbé ideális, jobb lenne, ha nyolcra járnék és már fél ötkor végezhetnék. Mert most ezzel a fél órával nem tudok nagyon mit kezdeni. Lehetne esetleg a szomszédos parkban futni. A futás viszont nem kedvencem, és sajnos itt olyan rettentő szmog van, hogy meg is tudom indokolni magamnak, miért nem futok. A mozgás így most erősen lecsökkent. A munkaidő egyébként kilenctől fél hatig tart. Ebédszünet egytől. De ezt ritkán használom ki, vagy ha igen akkor nem pont egytől. Sokszor nem is vagyok itthon, mert tárgyalok valahol, vagy valamilyen konferencián koptatom az itteni szállodák egyenszékeit.
Peti eszik ebédet az iskolában, de ez csak olyan „amerikai” ebéd, szendvics, pizza, hot dog, fagyi. A lányok nem tudnak enni a suliban, mert az ottani körülmények elég tragikusak. Két napig kipróbálták, Csilla akkor lett beteg. (Eddig ez az egyetlen családi betegségünk). Így a lányok az otthonról vitt szendvicset eszik napközben. Optimális esetben este fél hatkor eszünk mindannyian meleget, addigra mindenki otthon van, én is. Jobbnál, jobb vacsoráink vannak, van annak előnye, ha indiai a bejárónő!!!
A gyerekek a délutánt jellemzően tanulással töltik, Zsuzsi segít nekik. Sajnos most már itt is sötét van hat órakor, ezért a kertben már nem nagyon van idejük játszani. Vacsora után aztán kezdődik a küzdelem a számítógépért. Mindenki írni vagy skypeolni akar. Ez a 4 és fél óra eltolódás nem könnyíti meg a dolgunkat.
Az időjárás most a legideálisabb, napközben nagyon jó idő van, de már nincs túl meleg (26-27 fok). Estefelé már nem lehet rövidnadrágban, egy szál pólóban üldögélni, de egy könnyű felsőben már nyugodtan. Mondjuk a hőérzet teljesen relatív. Talán két hete voltunk piacon és megállapítottuk, hogy már nincs is olyan hőség. Nem is volt már kellemetlen sétálgatni, még a napon sem (no azért azt nem vittük túlzásba). Aztán beültünk a kocsiba, és kiderült, hogy 30 fok volt…
A gyerekeket nagyjából kilencre (lányokat inkább1/2 10-re) sikerül ágyba tenni, ez minden este elég nagy küzdelem, de azért nagyon nem panaszkodhatunk. Egyébként is meg kell dicsérnünk a gyerekeinket, nagyon nagy kedvvel és ügyességgel veszik az akadályokat. Sőt, legnagyobb meglepetésünkre lányaink jellemzően a legjobb dolgozatokat írják az osztályban. És nemcsak matekból, hanem olyan tárgyakból is, ahol jobban kell a nyelv, pl. történelem.
Ahogy mindezt leírtam gyakorlatilag múlt időnek tekinthető, mert csütörtökön kaptunk egy telefont, hogy lányainkat felvették az amerikai suliba!!! Így hétfőtől végre mindhárom gyerek egy iskolába (és ami fontos: a szerintünk nekik jobb iskolába) fog járni. Logisztikailag ez óriási könnyebbséget jelent, ha másért nem, mert egy időpontban lesznek a szünetek Így tervezhető, hogy mikor megyünk szabira. A napi rutinban annyit fog jelenteni, hogy minden gyerek 8:30-ra megy iskolába és a lányok is bent fogan enni.
Szerző: zdyzs  2009.11.15. 13:44 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LErika 2009.11.15. 22:01:05

De jó hogy felvették a lányokat is! Nagyon örülök neki, igazán drukkoltam, hogy sikerüljön! :)

Nekem ez a beszámoló is nagyon tetszett, a mindennapok is nagyon érdekelnek!! :)

Puszi,
Erika
süti beállítások módosítása