Utolsó kommentek:

deltapó 2017.05.29. 17:37:46

Minden hasonló helyzetben futunk az idővel... Korrekt leírás.

Bejegyzés: Mekong delta dec. 25.

पेतॅर 2014.04.04. 09:45:47

Egész az utoló előtti bekezdésig nagy élvezettel olvastam :))

Bejegyzés: Varázslatos tengerparti szilveszter

zdyzs 2014.03.22. 03:50:49

@vittore: Egy ilyen helyen mi is voltunk, a Khao Sok nemzeti parkban. Végre sikerült feltennem az arról szóló bejegyzést is. Na az szöges ellentéte a turistaparadicsomnak, gyakorlatilag kis családunk volt az egyetlen vendégek.

Bejegyzés: Phi Phi szigetén

vittore 2014.03.17. 21:16:29

@zdyzs: Remélem nem vetted magadra. Ha én mennék túrázni arrafelé, eszembe sem jutna az ilyen turista paradicsomokat meglátogatni. A sógorom minden évben felkerekedik a baráti társaságával, és hátizsákosan túráznak 3 hetet, Thaiföldön, Kambodzsában és hasonló helyeken. Olcsóbb mint a szervezett utazás, és mivel mindig van egy évük tervezni szervezni a következő utat, elképesztő helyekre jutnak el...

Bejegyzés: Phi Phi szigetén

zdyzs 2014.03.17. 17:08:35

@vittore: Ha valaki csak azért utazik Thaiföldre, hogy elmondhassa ott is járt, az szerintem is hülyeség, bár akinek ez kell, az csinálja azt ha szereti.

De ha élvezni akarod a selymesen meleg tengert, az isteni ételeket, a fantasztikus látnivalókat, a gyönyörű természetet, akkor érdemes elmenni Thaiföldre. Mert szép. És egyelőre még megfizethető is. Már nem olcsó, de még elérhető áron van.

És mi egyetlen pedofillal, sörhasú üvöltöző turistával sem találkoztunk amíg ott voltunk. Sok jó fej emberrel viszont igen. Helyiekkel és turistákkal egyaránt.

Bejegyzés: Phi Phi szigetén

vittore 2014.03.17. 16:29:38

Valami elképesztően proli dolog egy vagyont kifizetni csak azért, hogy elmondhassa valaki, hogy Thaiföldön nyaralt, pedofilok, buzik, sörhasú németek és atomrészeg üvöltözős Angolok, Oroszok társaságában.

Bejegyzés: Phi Phi szigetén

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.09.28. 10:25:44

@zdyzs: És természetesen jobbulást kedvesed édesanyjának! Bunkó vagyok, hogy nem ezzel kezdtem, bocsánat!

Bejegyzés: Válságban India?

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.09.28. 10:24:50

@zdyzs: Én is otthon voltam négy hetet, ugyanez az élmény, szerencsére a húgom szülni volt a kórházban. :)

Bejegyzés: Válságban India?

zdyzs 2013.09.25. 16:13:21

@Ahmet: Lassan majd újra belejövök.

Otthon voltunk 6 hetet, óriási rohanással telik olyankor az élet. Meg sajnos anyósom beteg, sokat volt kórházban, az is rányomta a bélyegét az otthoni napokra.

Bejegyzés: Válságban India?

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.09.25. 16:09:11

Amúgy örülök, hogy van új bejegyzés. Otthon voltatok nyáron?

Bejegyzés: Válságban India?

zdyzs 2013.09.21. 08:31:07

@Ahmet: Amiről most írtam, az kifejezetten a pénzügyi alapok pénzmozgatása, "hot money" azaz rövidtávú befektetés. Ezeket elsősorban a nemzetközi pénzügyi helyzet motiválja, mindjárt írok arról is, hogy a FED váratlan döntése után hirtelen megint ömleni kezdett a pénz a feltörekvő országok piacaira, Indiába is.

A termelő beruházások nem indultak meg, az indiai szabályozók egyelőre nem változtak és a külföldi cégek nem tolonganak befektetni ide.

Bejegyzés: Válságban India?

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.09.21. 07:59:11

A tőkekivonás a szokásos nemzetközi pénzügyi tili-toli, vagy külföldi cégek termelő üzemei települnek más országokba, miután rájöttek, hogy India nem lesz az új Kína? (olcsó biorobotok hazája)

Bejegyzés: Válságban India?

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.06.17. 07:32:37

Az a súlyos, hogy bizonyos országokban a család becsületén esett csorba miatt fordulnak elő ilyenek, de hogy a szomszédokat (fél)holtra verni... Egyáltalán nem értem.

Bejegyzés: Only in India - a halálos farmernadrág

zdyzs 2013.06.16. 19:08:15

@Ahmet: Ami szerintem megkülönbözteti az arab világtól Indiát, az a mérhetetlen kettősség. Mert az araboknál, ahol ilyen ortodox nézeteket sokan vallanak, ott nem járnak farmerben a lányok. Ahol meg farmerben (is) megjelennek, ott messze kisebbségben vannak azok, akik a XI. században élnek.

Itt Indiában viszont könnyen összetalálkozik egy csapat fanatikus hindu/muzulmán a nyugati kultúrát majmoló ki-ha-nem-én fiatalokkal. Ebből aztán számtalan feloldhatatlan konfliktus származik, mint ez is.

Bejegyzés: Only in India - a halálos farmernadrág

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.06.16. 17:21:58

Erre most mit mondjak... Az arab világban történt volna, már követelné mindenki a tankokat a helyszínre. Ráadásul még csak nem is a saját lányát akarta "nevelni".

Bejegyzés: Only in India - a halálos farmernadrág

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.06.05. 08:59:40

Nem akarok vitatkozni a cikkeddel, csak mióta Kínában élünk, kicsit jobban odafigyelek arra, hogy a tények hogyan vannak prezentálva. :) Amúgy ha már Kínánál tartok, itt a gyermekhalandóság drasztikusan csökkent a mezítlábas orvosoknak köszönhetően, akik gyógyítani ugyan rohadtul nem tudtak, de annyit megtanítottak a lakosságnak, hogy szaros kézzel nem vezetünk le szülést.

Bejegyzés: Sok szöveg, kevés eredmény

zdyzs 2013.06.03. 19:08:51

@Ahmet: Túl sok afrikai országban nem jártam, de az itt lakók között sokan igen. A viszonyok - szerintük - nem rosszabban mint Indiában, akik itt igazán nyomorban élnek, semmivel sem élnek jobban mint Afrikában. Ezért azt gondolom két tonna szappan itt is legalább olyan jó hatással lenne mint ott.

Az afrikai számokat egyébként nem tudom, inkább a nagyon hasonló helyzetben levő Banglades jobb teljesítménye árulkodó.

Bejegyzés: Sok szöveg, kevés eredmény

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.06.03. 13:13:52

Hát, igen, az a ronda karvalytőke. Nagyon ki tudok akadni, mikor szlogeneket szajkóznak emberek, nem pedig gondolkodnak egy kicsit.
Mindenki fel van háborodva Magyarországon, hogy a multi milyen adókedvezményeket kap, a magyar vállalkozó meg nem. Na, most itt is megint az látható, hogy lehet, hogy a multi olcsón akar dolgoztatni, de a helyi béreknél olcsóbban ő se tud. Tehát ha létrehoz egy gyárat, akkor munkahelyet teremt. A béreket meg a helyi viszonyok szerint kell megítélni.
Kínában hasonló a helyzet. Mindenki fel van háborodva a béreken, meg a munkanapok számán, de azt nem tudják, hogy az álláshirdetésben az, hogy nincs munkaszüneti nap, az nem bug, hanem fícsör. Ugyanis így többet lehet keresni.

Ez a gdp-életszínvonal is érdekes. Mondjuk azt is meg kéne nézni, hogy a szubszaharai országokban az 1% gdp növekedés 50% gyermekhalandóság csökkenés hogyan néz ki számok szintjén. Mert lehet ám, hogy két tonna szappan szétosztásával már meg lehet felezni a gyermekhalandóságot.

Bejegyzés: Sok szöveg, kevés eredmény

zdyzs 2013.05.30. 16:38:06

@juciutja: Nagyon lusta voltam idén, remélem mostantól több erőm lesz írni.
@Ahmet: Köszönöm az érdeklődést, próbálok majd egy kicsit rendszeresebben leülni a gép elé és írni.

Bejegyzés: Mi is történt velünk az elmúlt időben...