7012176951_4f384fa468_z.jpg

Megdöbbentő hírt olvashattunk ma az egyik napilapban, még az oly sok hihetetlen itteni bűncselekmény tömegéből is kitűnik. Egy családot megtámadtak lucknow-i (Uttár Pradésh állam fővárosa kb 7 millió lakossal) otthonukban feldühödött szomszédaik és a ház asszonyát agyon is verték. A ház ura és főiskolás lányuk súlyos sérülésekkel kórházba került.

A kiváltó ok? Nos nehéz lenne ezt a mi fejünkkel kitalálni, a csőcselék azért verte agyon az asszonyt, mert hagyta, hogy 20 éves lánya farmerben járjon!!! Több ízben volt nézeteltérésük szomszédasszonyukkal, aki helytelenítette, hogy hagyják a lányt "erkölcstelen" ruhában járni. Mivel a család nem tiltotta el a lányt, saját kezébe vette a dolgokat feltüzelt néhány másik helyi lakost és súlyosan bántalmazták a családot. Olyannyira, hogy a lány édesanyja a helyszínen bele is halt sérüléseibe.

Ilyen tényleg csak itt történhet meg.

(a kép illusztráció)

Szerző: zdyzs  2013.06.15. 12:49 3 komment

Címkék: gyilkosság lincselés famer India

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.06.16. 17:21:58

Erre most mit mondjak... Az arab világban történt volna, már követelné mindenki a tankokat a helyszínre. Ráadásul még csak nem is a saját lányát akarta "nevelni".

zdyzs 2013.06.16. 19:08:15

@Ahmet: Ami szerintem megkülönbözteti az arab világtól Indiát, az a mérhetetlen kettősség. Mert az araboknál, ahol ilyen ortodox nézeteket sokan vallanak, ott nem járnak farmerben a lányok. Ahol meg farmerben (is) megjelennek, ott messze kisebbségben vannak azok, akik a XI. században élnek.

Itt Indiában viszont könnyen összetalálkozik egy csapat fanatikus hindu/muzulmán a nyugati kultúrát majmoló ki-ha-nem-én fiatalokkal. Ebből aztán számtalan feloldhatatlan konfliktus származik, mint ez is.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2013.06.17. 07:32:37

Az a súlyos, hogy bizonyos országokban a család becsületén esett csorba miatt fordulnak elő ilyenek, de hogy a szomszédokat (fél)holtra verni... Egyáltalán nem értem.
süti beállítások módosítása