Szabadkozhatnék, hogy miért nem írtam az elmúlt három hétben, de inkább nem teszem, sok oka volt. Még két hónappal ezelőtt is úgy gondoltam, hogy a májusban írt bejegyzések az utolsók lesznek a blogon, de aztán az élet más lapot osztott, idén nyáron is csak szabadságra megyünk haza - nem végleg - maradunk még egy évet Indiában. Így a blog is folytatódni fog, remélem lesz majd mit írnom. Ahogy már egyszer írtam, sokkal nehezebb most rávennem magam az írásra, mert sokkal kevesebb újdonság történik velünk.

Az elmúlt jó egy hónapban például teljesen unalmasan zajlott az életünk, talán csak annyi érdekes történt, hogy elmentünk Khadzsuráhóba, ahol 42-45 fokban egészen fantasztikus templomokat láthattunk, meg pihengettünk egy nagyon szép szállodában – köszönhetően annak, hogy szezonon kívül a rendes árak töredékéért lehet ott lenni (erről majd később). Ettől eltekintve kiszámíthatóan egyenletesen telnek a hétköznapok. Persze a megyünk-maradunk kérdés eldőléséig a bizonytalanság erősen rányomta bélyegét a hangulatunkra.
Peti fiam lelkesen úszik az iskolai úszócsapatban, és szerencsére a legjobbak között van (ahhoz képest, hogy majdnem kihagyták őt, mert 1,32 perc helyett 2,32 percet írt be az időmérő a válogatón!). Olyannyira, hogy most már gyorsban nem tudom megverni sem 25, sem 50 méteren. Pedig én is minden nap úszom 1.500 métert, de ezek szerint nem jó az edzésprogramom! Persze nem bánom, inkább büszke vagyok Petire, nagyon sokat fejlődött az elmúlt hónapokban.
A lányok sajnos nem mentek el úszni (pedig ők is nagyon jók, Kriszti 50 pillangón gyorsabb mint én), mert ütközött volna a színházi programjaikkal – Csilla ügyelő volt megint, Kriszti pedig ismét a tánckart erősítette. A darab jó volt, nagyon jól szórakoztunk rajta és kifejezetten jól vitték színpadra, nagyon tehetséges a két tanárnő, akik az egészet kézben tartották. Csilla még díjat is kapott, az eddigi nagyszerű ügyelői munkájáért. Minden évben kiosztják az Oscar mintájára a Ganesh díjakat, és Csilla kapta a legjobb technikai személyzetnek járó szobrot. Nem csoda, most már a harmadik darabot csinálta végig a színfalak mögött és mindenki nagyon megbecsülte a munkáját.
Bár tudom, hogy unalmas dolog az időjárásról írni, most mégis muszáj, mert egészen szokatlan az idő. Már a tavasz is nagyon nehezen jött meg, az itteniek örömére még március végén is enyhe volt az idő (itt ez kb. 30 fokot jelent napközben). Áprilisban rendszeresen esett az eső, ami itt teljesen szokatlan és megint csak nem volt nagyon meleg. Tegnap pedig akkora vihart kaptunk – esővel, villámlással – hogy egy fa ki is dőlt a kertben. Ahhoz képest, hogy két éve májusban egy olyan nap sem volt, amikor ne lett volna 42 fok felett a hőmérséklet, a mai 36-39 fokos maximum egészen enyhének tűnt. Félnek is a meteorológusok, hogy a monszun sem lesz olyan, amilyennek kellene lennie. Majd meglátjuk.
Szerző: zdyzs  2012.05.14. 03:36 10 komment

Címkék: színész vihar india úszás djj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.05.14. 06:30:29

Örülök, hogy maradtok. :) Bele se merek gondolni, hogy egy ilyen iskola után milyen lenne a magyar valóság.

chinnu 2012.05.14. 15:23:17

Ó, de örülök, hogy maradtok még.. :)
Várom a többi posztot is türelmetlenül, még akkor is, ha csak az időjárást írjátok le benne..
Petinek meg nagy hajrá ;)

zdyzs 2012.05.14. 18:18:19

@Ahmet @chinnu: Mi nem örülünk, mert családi okokból haza kellene mennünk, de amíg otthon mincs munka, itt kell maradnunk, ahol van.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.05.16. 01:40:15

@zdyzs: Az más... Továbbra is fenntartom Merényi Dániel aka Grafitember véleményét: hazamenni=turhába fejelés.

chinnu 2012.05.20. 13:39:25

@zdyzs: ..így akkor sajnálom..de, ha valamiben itthonról tudok segíteni..csak szóljatok..

zdyzs 2012.05.20. 19:35:18

@Ahmet: Röviden - a szenzációhajhász cím erős túlzás, de valóban nagyon csúnyák India makroadatai. Hosszabban meg fogom írni egy posztban.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.05.21. 10:11:55

@zdyzs: A cím hülyesége nem volt kérdéses. :) A szakmai bejegyzéseidet is szívesen olvasom (gondolom más is), szóval ne fogd vissza magad!

zdyzs 2012.05.22. 18:44:55

@Ahmet: Megírtam a posztot. A korábbi kommented utólagos engedelmeddel kimoderáltam, mert a link amelyet beletettél belelógott a posztok szövegébe!
süti beállítások módosítása