A Kereskedelmi és Ipari Minisztérium egy meg nem nevezett tisztviselője szerint a minisztérium a közeljövőben kifejezetten tisztázni fogja, a multi-brand kiskereskedelem továbbra is tiltott terület a külföldi befektetők számára. Az új, liberalizált külföldi direkt befektetési (Foreign Direct Investment – FDI) politika nem fogja a kiskereskedelmi szektor megnyitását eredményezni, mivel ez nem célja a kormánynak.
 
A hír minden bizonnyal kellemetlenül fogja érinteni azon társaságokat – mint például a Pantaloon Retail cégcsoportot, amely a Future Csoport tulajdona és olyan üzletláncokat működtet mint a Big Bazaar, a Food Bazaar és a Home Town – amelyeknek tervei között szerepelt kihasználni az új szabályok adta lehetőségeket és holding céggé kívánták szervezni magukat.
 
A februárban bejelentett változás szerint, ha egy vállalatban az indiai tulajdon 50%-nál nagyobb, és az igazgatósági tagok többségének kinevezésének jogával is az indiai tulajdonos rendelkezik, a céget indiai cégnek kell tekinteni. Amennyiben egy ilyen közös vállalat befektet egy másik indiai cégbe, indiai befektetésként kell kezelni. Ez – a szabályozás ellenzői szerint – lehetővé tenné, hogy olyan szektorokba is befektessenek külföldi cégek, amelyek addig tiltólistán voltak, olyan komplex, többszintű holding cégekkel, ahol a külföldi tőke aránya mindig 50% alatt marad.(Ezek a disznó szelvényvagdosó, szivarfüstölő, Patej Philippe karórás kapitalisták minden kiskaput megtalálnak!!!)
 
Sajtóértesülések szerint, a minisztérium a közeljövőben meg fogja erősíteni, a kiskereskedelem továbbra is tiltott terület lesz a külföldi tőke számára.
Szerző: zdyzs  2009.10.28. 14:42 2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ily néni 2009.11.03. 17:02:15

Nagy élvezettel olvastam leveleiteket.
Kicsit meglep, hogy a követség nem gon-
doskodott jobban a lakásotokról.
Vajjon hány háztartási alkalmazottatok van? - Shell kollégaink rendszerint 4-6
boy-jal rendelkeztek...
A szakácsnö indiai-e vagy magyar? Mert gulyást fözött...
A legjobbakat kivanva sok csók: Ily néni. És Ágnes.

zdyzs 2009.11.04. 16:21:10

Kedves Ily néni és Ágnes!

Nagy örömmel láttuk, hogy Ti is olvastátok a blogunkat. Alkalmazottunk egy van, főz és takarít. Indiai, de már megtanult néhány magyar ételt is. Egyébként keresztény. Itt Indiában 26 millió keresztény él.

További jó olvasást.

Zsuzsi
süti beállítások módosítása